lördag 18 juni 2011

Elaka kommentarer av läsare

Jag blir så väldigt upprörd över att det finns så många som är elaka mot de som bloggar om svåra saker.

Jag läser dels i Bloggen om Wilda, Wilda är en flicka med trisomi 13, att Wildas mamma inte orkar blogga mer pga elaka kommentarer och dels läser jag i Dolce Bambini att hon själv emellanåt får elaka kommentarer och att hon nu läst i en blogg av en som nyligen förlorat barnet i magen och fått elaka kommentarer.

Själv har jag inte drabbats av att okända skrivit till mig. Dock har jag varit med om att några kända skrivit på internet och det tror jag gör ännu ondare. Jag kommer aldrig heller skriva vad texterna jag fått handlat om för det är den som gjort så mot mig inte värd. Jag har lämnat det bakom mig och i efterhand ångrar jag att jag inte hade förmåga att säga stopp med en gång. Men den jobbiga erfarenheten har lärt mig hur jag ska hantera en sådan situation OM jag skulle råka ut igen. Jag kommer aldrig mer att börja diskutera med någon som ifrågasätter hur sorgbearbetning går till eller diskuterar döda barn med mig på ett sätt som sårar mig. Jag kommer alltid hädanefter vänligt meddela att "nej, sluta du sårar mig med din kommentar". Jag tänker inte lägga tid på att försöka få den som är elak att förstå mig. För den person som lägger ned sin tid på att diskutera på ett otrevligt sätt mår inte bra själv och är inte i kontakt med sina känslor på ett bra sätt. En sådan person är inte mogen att försöka förstå och bete sig på ett vänligt sätt.

3 kommentarer:

Vocalissa sa...

Tack för kommentaren hos mig! Beklagar verkligen att ni inte fick behålla er fina Nora hos er.

Än så länge har jag tack och lov varit förskonad från elaka kommentarer, men man har ju hört flera som fått. Kan verkligen inte förstå de som känner sig manade att ge sådana till bloggare som sörjer. Det är iofs onödigt även till "vanliga" bloggare. Man är ju inte tvungen att läsa bloggar som man inte gillar.
Kram

Angelica sa...

Hej Sandra.
TAck för din fina kommnentar på min blogg!
Beklagar att ni inte fick behålla eran lilla Nora!

Tack och lov är jag också skonad från elaka kommentarer så här långt!
Kram!

Emma-Mamma till 2- en i himlen och 1 på jorden sa...

Usch för sådana människor, respektlöst som heter duga..

Hoppas att ni haft en fin helg.

Kram